xxzz11

Det er skønt at have en hund. Så enkelt er det. Alle dyr skaber liv i hverdagen, og der er altid nogen, der venter på dig, når du kommer hjem. Når du har en hund, er der mange ting, du skal forholde dig til. Noget af det, du især skal huske er, at hunde har brug for frisk luft. Meget af det. Gåture, løbeture, lege i en park – hunde elsker bare at være udenfor. Du har altid ansvaret for dit dyr, og det skal du huske. Uanset om det har været en lang dag på jobbet, du har hovedpine eller bare ikke gider i dag, skal du lufte din hund. Den skal tisse og den skal ud og snuse til verden.

Hunde i snor er ikke lænkehunde

Nogle hundeejere sværger til at have hunden i snor. Det giver god mening, da man helt grundlæggende sikrer sig imod, at hunden løber væk. Det er den primære årsag til, at mange mennesker vælger, at have deres hund i snor. Især i byområder kan det være farligt for hunden at gå frit, da ikke alle hunde forstår, at biler ikke stopper, når de løber ud foran dem. Der er også mange, der vælger at have deres hund i snor, fordi det kan gøre andre mennesker utrygge, når hunden går fri. Det er en fin måde at tage hensyn til hinanden og vise, at hunden ikke er farlig.

Endelig er der mange steder, hvor det er ulovligt at have sin hund til at løbe frit. Her er det oplagt, at du ikke skal tage snoren af din hund. Sidst men ikke mindst skal du huske, at mange hunde synes det er meget hyggeligt, at gå i snor. – Ligesom du har hunden i den anden ende af snoren, kan nogle hunde synes det er trygt at vide, at de har dig i den anden ende af deres snor. Du skal altså ikke have ondt af hunde i snor, eller have dårlig samvittighed, hvis det er sådan, du foretrækker det. Hunden er bare lykkelig over at blive luftet.

Når hunde løber frit

Hvor nogle mennesker foretrækker at have deres hund i snor, er der andre, som bedst kan lide at have hunden til at gå frit. Når du foretrækker at have din hund uden snor, skal du først og fremmest opdrage den til det. Det går ikke, at hunden løber væk og udsætter sig selv for fare eller skræmmer livet af børn og ældre mennesker, den møder på sin vej. Det er ikke fair overfor de andre eller over for hunden, der kan ende med at få skæld ud af en fremmed. Eller i værste fald blive kørt ned. Når din hund har lært at gå frit, kan du faktisk opleve, at det er lettere at gå med den end tidligere. Hvor nogle hunde har det bedst i snor, får andre hunde mere selvtillid, når de går frit. Det er især ofte mindre hunde, der kan blive intimiderede, når de møder andre hunde. Hvis de ved, de kan løbe væk, hvis de føler sig truet, kan der komme en helt anden ro på.

De fleste mennesker kombinerer nok, hvorvidt deres hund er i snor eller ej. Uanset hvilken type hundeejer du er, skal du have et hundetegn. Det er lovpligtigt og din sikkerhed for, at hunden kan blive fundet og komme hjem til dig, hvis den skulle løbe væk. På denne side kan du finde en masse flotte hundetegn til lave priser.