xxzz11

I takt med at teknologien har udviklet meget gennem de sidste mange år, så er der heldigvis også kommet mange geniale hjælpemidler til. De ældre kan ved hjælp af hjælperedskaber få en meget nemmere hverdag. Nogen kan endda klare sig helt uden hjælp fra andre fordi de netop har den hjælp i form af redskaber, som de har behov for. Det er alle de ældres drøm at kunne klare sig selv så længe som muligt. Man kan ansøge om at få et bestemt hjælpemiddel hjem, hvis den ældre har en skavank. Der er mange som bl.a. har en rollator som hjælp, da kroppen typisk bliver svagere med årene og dermed ikke kan klare tingene i samme omfang mere. En rollator er med til at den ældre selv kan færdes på gaderne. Der er mange muligheder indenfor hjælpemidler, som du kan se på https://www.acu.dk/

Behovet for hjælpemidler:

Det er meget individuelt hvad den enkelte borger har brug for af hjælpemidler, da det bl.a. afhænger af hvilke skavanker de har. Danskere, der er dårligt gående eller har problemer med ryggen, har brug for en rollator eller en kørestol for at kunne klare hverdagen noget bedre. Når den ældre først har prøvet hjælpemiddel en enkel gang, så kan de slet ikke undvære det igen. De ældre vil gerne kunne klare sig selv, og i denne sammenhæng kan en rollator eller kørestol være det eneste, som de har brug for. Så længe den ældre selv kan komme i bad, lave mad og gøre rent så har de ikke behov for at der kommer en hjemmeplejer og ser til dem. Med en kørestol eller rollator kan de selv komme omkring således, at de selv kan stå for indkøb og komme ud for at få noget frisk luft.

Pedaltrænere er en mulighed:

For at holde gang i kroppen er det vigtigt, at de ældre får rørt sig i løbet af dagen. Det er ikke alle som har kræfter eller mulighed for at komme ud til træning. Heldigvis findes der træningsudstyr, som den ældre kan få hjem til. På denne måde kan de træne, når det passer ind i dagens program. Mange ældre er især glade for den elektriske pedaltræner, som er med til at træne både arme og ben. Hvis armene skal trænes, kan den placeres på bordet, og hvis det er benene, der skal trænes, kan den placeres på gulvet. Man kan indstille maskinen til noget forskelligt således, at den ældre også bliver udfordret under træningen. Her kan du se udvalget af pedaltrænere. Udover denne er mange også vilde med minicyklen, som heller ikke fylder så meget. Den ældre skal sidde på en stol, hvorved de kan træde løs på pedalerne.

Hold gang i kroppen:

Der bliver hele tiden videreudviklet en masse nye maskiner, som netop er beregnet til de ældre. Det er vigtigt at holde kroppen ved lige, da de ældre ellers hurtigere vil falde sammen og have behov for hjælp. Jo mere man holder træningen ved lige, jo bedre er det for kroppen. Det er en god ide, at den ældre får gjort det til en vane med at bruge hjælpemidlet. Hvis de først får gemt maskinen af vejen, så får de heller ikke trænet.