xxzz11

Hvis du endnu ikke har booket en rejse i vinterferien skal du ikke fortvivle. Selvom det lige nu ser sort ud i forhold til ledige flyafgange og hotelværelser, er der måske stadig mulighed for at du kan komme ud og rejse. I vinterferien er det ofte de varmere og mere eksotiske destinationer der bliver udsolgt, fordi danskerne prøver at flygte fra vinteren her i det kolde nord. Men hvis man blot leder efter en pause fra den kedelige hverdag, og ikke har så meget imod temperaturerne herhjemme, er der masser af mulige vinterferiedestinationer.

Et eksempel på en sådan destination er Manchester i England. Manchester er Englands syvende største by, og har derfor et rigt byliv med masser af spændende aktiviteter. Derudover er byen blandt andet hjemsted for det verdensberømte fodboldhold Manchester United. Mange rejsebureauer tilbyder endda en fodboldrejse til Manchester, og disse har ofte inkluderede fodboldbilletter (og kender du ikke så meget til spillerne gør det ikke noget – du kan læse mere om Rooney os resten af holdet her). Herudover er byen kendt for sine mange interessante museer, og her skulle være noget for enhver smag. Byen har sit eget teater og operahus, så du vil sjældent mangle noget at lave hvis du rejser hertil. Temperatuen i vintermåneder er som sagt ikke ligefrem noget at prale af (5-7 grader), men den er dog stadig højere end de danske 0 grader. Rejser du på fodboldvinterferie til Manchester kan du se frem til en spændende og livlig by, med et pulserende natteliv samt en masse fodbold.

Island er også blevet et eftertragtet rejsemål, men ikke lige så eftertragtet som de varme lande i det sydlige Europa. Med sine høje sorte klipper og sneklædte bjerge er vulkanøen blevet mere og mere populær som rejsemål. Der er mulighed for at se vulkaner, bade i varme naturlige kilder samt at se nordlys. Især er vintermånederne er nordlyset ekstra tydeligt, hvilket gør Island til en perfekt rejsedestination hvis man leder efter fred og ro samt skumme landskaber og udsigter. Ud over alt dette er Island spækket med unikke dyrearter man kun finder her. Disse indbefatter blandt andet islandske heste og får samt arktiske ræve. Hvis du leder efter en unik ferieoplevelse fyldt med flotte landskaber og spændende oplevelser er Island noget for dig.

Hvis du dog stadig er vild med tanken om en ren afslapningsferie i de varme lande er der stadig håb. Der sker oftere end man skulle tro, at folk som har haft booket en rejse i lang tid pludselig ombestemmer sig og returnerer deres billetter. Sker dette tæt på udrejsedatoen sætter rejsebureauerne ofte billetterne til salg meget billigt, og kalder rejserne for afbudsrejser. Nogle gange er det endda muligt at få afbestillingsrejser med all inclusive, altså hvor man ikke selv skal betale for mad og drikke på turen. All inclusive-rejser går ofte til sydlige lande som Grækenland, Tyrkiet eller Mallorca (og enkelte gange helt til Dubai), der ofte har vintertemperaturer omkring de 15-20 grader. Så hvis sol, strand og billig luksus er noget for dig, skal du måske med afbestillingsrejse til de varme lande i vinterferien.