xxzz11

Du har sikkert hørt om de her smarte benzinkort der er ved at komme frem over hele Danmark. Det er et smart kort, på størrelse med et dankort, som du bruger når du skal betale for din benzin. Når du har det får du rabat på benzinen og en masse andre gode ting. Du skal have oprettet dit benzinkort hos det enkelte benzinselskab inden du kan bruge det, og derfor kommer der også meget nemt det oplagte spørgsmål – hvilket benzinkort skal jeg vælge? Vi gennemgår derfor her nogle af de mest populære benzinkort. Du kan læse lidt om fordele og ulemper ved hver enkelt så du bedre kan tage din beslutning. Hvis du vil se det i tabelform kan du også gå ind på Findbenzinkort.dk hvor de har sat det op i en nem og overskuelig tabel. Nå, men videre i teksten og hen til sammenligningen:

Benzinkort fra Shell

Det første man bemærker med benzinkortet fra Shell er at der ikke er noget tilskud til hverken benzin eller diesel. Du sparer altså ikke noget ved at tanke benzin og det er jo rigtig ærgeligt – så kan man begynde at overveje hvorfor man overhovedet har sådan et kort. Til gengæld får man 30 dages kredit og har man ikke verdens bedste økonomi er det måske meget rart – men så kan man lige så godt tanke på en billigere tankstation. Ikke noget specielt godt kort at vælge.

Benzinkort fra OK Benzin

Lige som ved Shell får du heller ikke nogen rabat når du køber benzin hos OK benzin, men til gengæld gør du en god gerning. OK giver nemlig 6 øre til lokalsporten for hver liter benzin eller diesel man køber. Det vil sige at hvis man fylder tanken op og bruger sit kort giver man nogle kroner til den lokale fodboldklub (eller anden lokal sportsklub).

Det kan være rigtig rart at vide at godt nok sparer man ikke noget, men man er med til at større lokalområdet, måske endda den klub eller forening som ens egne børn er medlem af.

Man får også kredit når man tanker hos OK, hele 45 dage, så der går lang tid før regningen skal betales. Så har de hele 680 stationer at vælge imellem over hele Danmark hvilket må siges at være ret mange, så du behøver ikke køre langt for at finde en OK Tank. Og endelig har de også et samarbejde med Coop hvor du nogle gange kan få ekstra gode tilbud.

Benzinkort fra Statoil

Statoil har kun 200 stationer og giver kun 30 dages kredit, men til gengæld er de det første benzinkort her i sammenligningen hvor du decideret får rabat. Køber du benzin får du nemlig 7 øres tilskud, og køber du diesel får du hele 21 øres rabat. Kører du en dieselbil er det altså virkelig noget der kan mærkes på bundlinjen med de 21 øre – selvfølgelig ikke lige så meget som hvis du valgte en virkelig billig tankstation uden kiosk, men stadig mere end uden benzinkort.

Benzinkort fra Q8

Ligesom Shell giver Q8 heller ikke tilskud til benzinen, og man må derfor tænke over hvorfor man overhovedet skulle vælge at finde sådan et benzinkort. Man får godt nok 30 dages kredit og har 240 stationer at vælge imellem, men medmindre man har et rigtig godt forhold til Q8 i forvejen giver det ikke meget mening at få sådan et kort.

Valget må derfor være – rabat til dig selv eller støtte til lokalsporten. Uanset hvad du vælger så er det i hvert fald smartere med et benzinkort, så bestil sådan et i dag og tank billigere i morgen.