xxzz11

Hvis du er på jagt efter et godt tilbud på højttalere, bør du følge nøje med. Uanset, om du leder efter en god soundbar, en trådløs højttaler eller et godt anlæg, kan du her få tips og tricks til, hvad du bør holde øje med i din jagt på det ultimative tilbud.

Prisen hænger sammen med kvalitet

Først og fremmest på vi etablere et faktum: Ja, prisen hænger sammen med kvalitet når det gælder højttalere. Prisen betyder noget, ja, men der kommer et “men”, for prisen bliver mindre relevant, når man rammer 5000 kroner og mere.

Alt afhængigt af hvilket produkt, man undersøger priser på, kan prisen naturligvis variere, men helt generelt er lyd-produkter, der koster 5000 kroner simpelthen bare rigtigt gode. Det skyldes, at gode højttalere er et håndværk, og det kræver viden og erfaring at etablere god lyd.

Når man prismæssigt undersøger lignende produkter, der alle koster mellem 5-10.000 er der – for de fleste mennesker – ikke den store forskel på selve lydkvaliteten og det er derfor herfra trænede og erfarne ører, der kan adskille et 6000 kroners produkt fra et til 10.000 kroner. Forskellen i pris er mest markant fra de 500-2000, hvor man i nogle tilfælde vil kunne støde på den velkendte “dåselyd”, som er en “tynd” og unuanceret “rungende”, “skraldende” lyd, som ikke afspejler en virkelighedstro lyd.

Hvad kendetegner en god højttaler?

Det, der kendetegner en god højttaler er:

  1. Mulighed for justering af lyden. Gode højttalere har god mulighed for at justere både bas, treble og diskant, og det vil ultimativt give en bedre lyd.

  2. En vis fysisk størrelse, der giver en bedre lydfordeling i rummet og som derfor har en vis fysisk kaliber at gå på, når højttalerens dB stiger og stiger.

  3. Mulighed for direkte opkobling til fjernsyn eller computer. En direkte opkobling er ofte at foretrække, fordi det giver fjernsyn og højttaler bedre betingelser for at “samarbejde” og i tillæg løber lyden ofte bedre gennem et kabel frem for en trådløs forbindelse.

Tilbud på højttalere – hvornår?

Måske tænker du: “Hvornår er der tilbud på højttalere?” Svaret er, at præcis som med telefoner og andet elektronik udkommer der også nye modeller af højttalere men forskellen er, at det ofte er finjusteringer og nuancer, der bliver ændret på en nyere højttaler.

Man kan altså sagtens købe et bestemt produkt, der måske er 1-2 år gamle i forhold til udgivelsesdato, da det vil give en helt all-round lyd, der passer ind i de fleste hjem.

Rigtig god vs. spitzenklasse

Der findes rigtig gode højttalere og så findes der “spitzenklasse” højttalere. Et eksempel på netop denne sammenligning vil være at stille B&Os BeoSound 35 op mod Samsungs HWJ611 Soundbar. Priserne på de to produkter er henholdsvis 17.000 og knap 5000.

Umiddelbart tænker man, at Samsungs produkt må være ret dårligt, men sagen er en anden Soundbaren fra Samsung er en rigtig god højttaler og soundbar, hvor forskellen fra B&O’s vil være, at man også får et design-”møbel” med i forhandlingen.

B&O har en lang tradition for luksus-lyd og -produkter, men hjemme i stuen kan man i princippet sagtens klare sig med en Samsung Soundbar og stadig blive overvældet af en knivskarp lyd. Se eventuet flere priser og tilbud på højtalere.